Malin Skinnars Josefsson
Affiliated Researcher at Department of food studies, nutrition and dietetics
- E-mail:
- malin.skinnars.josefsson@ikv.uu.se
- Visiting address:
- BMC
Husargatan 3
752 37 Uppsala - Postal address:
- Box 560
751 22 UPPSALA
More information is available to staff who log in.
Short presentation
This text is not available in English, therefore the Swedish version is shown.
Universitetslektor i kostvetenskap, med undervisning i huvudsak på kostvetarprogrammet. Handleder uppsatser på grund- och avancerad nivå. Forskning är främst riktad på styrning och organisation av mat och måltider inom offentlig sektor, särskilt inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård.
Keywords
- måltid
- organisation
- undernäring
- äldreomsorg
Publications
Recent publications
- Diet quality and cardiovascular outcomes (2024)
- Better hospital foodservice – aspects highlighted in research published 2000–2023 (2024)
- Quality aspects within hospital foodservice: A scoping review (2022)
- Quality of hospital foodservice: a scoping review of articles published 2000-2020 (2021)
- Att leda arbetet med mat för många (2019)
All publications
Articles
- Diet quality and cardiovascular outcomes (2024)
- Better hospital foodservice – aspects highlighted in research published 2000–2023 (2024)
- Adherence to a regulation that aims to prevent and treat malnutrition (2019)
- Structure and Process Quality Indicators of Nutritional Care Practice in Elderly Care (2018)
- National survey in elderly care on the process of adopting a new regulation aiming to prevent and treat malnutrition in Sweden (2018)
- Reforming Foodservice in Elderly Care (2018)
- Quality indicators of nutritional care practice in elderly care (2017)
Books
Chapters
- Att leda arbetet med mat för många (2019)
- Mat och måltider i välfärden (2019)
- Matlådan i hemtjänsten - det individuella önskemålet och den kollektiva lösningen (2015)
- Matlådan i hemtjänsten - det individuella önskemålet och den kollektiva lösningen (2015)
Conferences
- Quality aspects within hospital foodservice: A scoping review (2022)
- Quality of hospital foodservice: a scoping review of articles published 2000-2020 (2021)
- Quality Indicators Related to Meal Satisfaction and Adequate Nutritional Status in Elderly Care (2017)
- Mat inom äldreomsorgen - från skandalrubriker till systematiskt kvalitetsarbete (2016)
- Municipal differences decisive for provision of food and meals in Swedish eldercare (2016)
- Access to competence and policy- food provision in Swedish eldercare (2014)