Owe Ronström

Professor emer. vid Institutionen för kulturantropologi och etnologi, Etnologi; Anställda

E-post:
owe.ronstrom[AT-tecken]etnologi.uu.se
Telefon:
018-471 83830498-108383
Besöksadress:
Campus Gotland, Cramérgatan 3
621 57 Visby
Postadress:
Uppsala universitet, Campus Gotland
Cramérgatan 3
621 67 Visby

Kort presentation

Jag är professor i etnologi. Jag har skrivit en hel del, om musik, dans, etnicitet, mångkultur, ålder, kulturarv, revival, festivaler, körer och öar... Jag har producerat många hundra radioprogram för Sveriges Radio, om musik från lika delar av världen. Jag är också riksspelman och verksam som musiker, bl.a. i grupperna Orientexpressen, Gunnfjauns kapell och Gotlands Balalajkaorkester. Juni 2013 genomförde jag "Klockrent - En Mycket Stor Konsert", världens största konsert.

Nyckelord: sustainable developement ethnomusicology island studies heritage politics ritual

På hemsidan www.owe.ompom.se har jag samlat en hel del av det jag skrivit och spelat in, fram till 2013. Det jag skrivit därefter återfinns istället i DIVA, som visas i rutan nedanför. Du är välkommen att ta del av mina texter för ditt personliga bruk, ladda ner, sprida, beställa, titta, läsa och lyssna. Du får citera stycken och passager, om du på sedvanligt akademiskt vis anger källan. Däremot får du inte ändra eller i kommersiellt syfte använda mina texter, bilder eller musik utan mitt uttryckliga tillstånd.

Jag arbetar för närvarande (2019) med följande forskningsprojekt och forskningsprogram:

Hållbara besök - ett program för att utforska och skapa hållbara besök, ur regionala, nationella och globala perspektiv, samt bidra till utveckling och etablering av hållbara perspektiv inom besöksindustrin.

Future urbanisms - a long-term multidisciplinary research programme that will critically explore and study daily practices of sustainability and resilience in urban communities and groups in European and Asian cities.

Folkliga föreställningar på Gotland - en undersökning om senmodern folktro.

Kontakta katalogansvarig vid den aktuella organisationen (institution eller motsv.) för att rätta ev. felaktigheter.

Owe Ronström
Senast uppdaterad: 2021-03-09